Вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и Щабът за борба

...
Вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и Щабът за борба
Коментари Харесай

Важни подробности за извънредното положение в България!

 Вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на вътрешните работи Младен Маринов и Щабът за битка с ковид дават спомагателна информация за изключителното състояние. Припомняме ви, че Народното събрание го вкара по искане на Министерски съвет. То е в действие от през днешния ден, 13 март до 13 април.

" За вирус, който познаваме от два месеца, не може да дадем точна прогноза ", заяви Ангел Кунчев.

" Но на база на това, което виждаме в други страни, може да се каже, че сме при започване на напредък и че вълната, която можем да чакаме, би следвало да е с дълготрайност 2 до три месеца. Но отново споделям, имаме си работа с чужд сътрудник, не знаем кои ограничения въздействат. Надяваме се, както и при други вируси, да има понижаване поради стоплянето ", заяви  д-рАнгел Кунчев. 

" Имаме няколко модела на държание и виждаме друг резултат от ограниченията в Италия, Китай, Виетнам съумяха много сполучливо да лимитират разпространяването. Медицинските ограничения са ясни, опитваме да подготвим системата, да има вентилатори, само че по-голямата част от ограниченията са в ъцете на обособения човек ", уточни Кунчев. 

Във връзка със инфектирани деца генерал-майор проф. доктор Венцислав Мутафчийски съобщи, че няма дани за смъртност при децата, а у нас те даже нямат клинична изява на заболяването.

" Коронаврусът при децата се показва в това, че им тече носът. Ако има малко изразени признаци, няма да излезе вирус на теста. При липса на симптоматика, хептен няма да има резултат ", уточни доктор Тодор Кантарджиев.

" Извънредното състояние не значи, че животът ще спре ", заяви Томислав Дончев.

Проф.Тодор Кантарджиев съобщи, че се изисква време, с цел да се установи точният вариант на COVID-19. " Трябва да свалите шапка на тези хора, които работят при сложни усовия в лабораториите, тези хора имат деца и работят в риск ", добави той.

" Поддържаме връзки с всички страни, сега е на практика невероятно да се купи каквото и да било и по тази причина ние взехме мъдрото решение сами да произвеждаме в български компании ", посочи Томислав Дончев.

" Извънредно състояние не значи, че животът стопира. Животът не трябва да стопира. Хората да стоят със фамилиите си по домовете ", прикани още вицепремиерът Томислав Дончев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР